29 maj 2016
18:00

FC Järfälla 2

Referat: IF Brommapojkarna 3 - FC Järfälla 2

Vi öppnar upp matchen på bästa sätt. Redan efter 30 sekunder har Adam ett långskott som målvakten räddar och Ture är framme och hugger på returen men Järfälla kunde slå bollen till hörna. Vi jobbar hårt och pressar dem men vi skapar inte de riktigt heta målchanserna. Järfälla är bra och även de kommer till några halvlägen i vårat straffområde. I 15:e minuten rensar vi bollen rätt in framför eget mål och Järfälla kan göra 0-1. Väldigt onödigt. Vi fortsätter jobba hårt men spelet är mer stressat i andra delen av första halvlek.
I andra halvlek missar vi direkt i markeringsspelet och Järfälla kan från nära håll göra 0-2. Järfälla spelar nu bättre än oss och Yusuf får göra några riktigt fina räddningar, bl.a. kastar han sig rätt fram med huvudet före när en Järfälla spelare kommer helt fri och han räddar med bröstet. Där kan man snacka om att offra sig för laget. I mitten på halvleken gör Järfälla 0-3. I slutet på matchen flyttar vi upp spelet och Einar kan spela fram Ture som rullar in 1-3. Med dryga två minuter kvar får vi en frispark som Adam drar i ribban och Malle gör en bicycleta på returen men bollen ville inte gå in. Matchen slutar 1-3.

Vi blir lite för stressade när vi ligger under och tappar då spelidén. Sedan lägger vi lite för mycket fokus på hur domaren dömer och tänker mindre på hur vi själva ska agera. Det får vi lära oss av och ta med oss till nästa match (om två veckor).

Imorgon är det som vanligt träning på Hässelängen.